AI NEVOIE DE AJUTOR?
0800.800.103

Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

1.1. In prezentul document ce contine termenii si conditiile pentru vanzarea online a serviciilor si produselor Vanzatorului, asa cum este acesta identificat in cele ce urmeaza, urmatorii termeni vor avea intelesurile de mai jos, exceptand situatia in care este prevazut in mod expres altceva:

Vanzator – societatea ELPRECO S.A., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Municipiul Craiova, Calea Severinului nr. 44, Judetul Dolj, avand numar de ordine in Registrul Comertului J16/103/1991, cod unic de inregistrare RO2321635, care furnizeaza produse prin intermediul magazinului virtual www.magazinelpreco.ro .
Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica, care se inregistreaza in site-ul www.magazinelpreco.ro  cu un Cont si efectueaza o Comanda.
Site – domeniul www.magazinelpreco.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – operatiunea prin care Cumparatorul isi exprima angajamentul de achizitionare a unuia sau mai multor Produse si Servicii de pe Site .
Cont – sectiunea din Site accesibila unui Cumparator in baza unei adrese de e-mail si a unei parole, care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi anterioare sau curente, Produse achizitionate etc.).
Contract – contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, cu privire la vanzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor Produse si/sau Servicii de pe Site, prin lansarea unei Comenzi de catre Client si acceptarea ei de catre Vanzator, cu respectarea prevederilor legale si a termenilor si conditiilor pentru vanzarea online a Serviciilor si Produselor;
Produse si Servicii – orice bunuri (produse) sau servicii care sunt puse la dispozitia Clientului de Vanzator in vederea achizitionarii, contra cost, prin utilizarea Site-ului. Serviciile asociate Produselor sunt cele de transport auto (maxim 24t) si/sau, dupa caz, servicii postale de coletarie asociate Produselor comandate de Cumparator.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Continut -  toate informatiile accesate prin utilizarea unui echipament electronic publicate in www.magazinelpreco.ro,  continutul oricarui e-mail trimis prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, Cumparatorilor de catre Vanzator;  informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
Newsletter – mijloc de informare exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra Produselor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea/rambursarea de la/intre Vanzator si Cumparator a unei sume rezultate din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea modalitatilor de plata mentionate pe Site, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

1.2. Prezentul document stabileste termenii si conditiile aplicabile raporturilor ce intervin intre Vanzator si Cumparator ca urmare a  utilizarii Site-ului in vederea, cu ocazia sau ulterior efectuarii unei Comenzi.

1.3. Utilizarea Site-ului implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos, fiind pe deplin recomandata lecturarea cu atentie a acestora de catre potentialii Cumparatori. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand aceste prevederi, fara a fi necesara o alta notificare decat afisarea pe Site a formei actualizate, Cumparatorul exprimandu-si acordul cu privire la o astfel de posibilitate.

1.4. Termenii si conditiile pentru vanzarea online a Produselor si Serviciilor sunt disponibile Cumparatorului pentru stocare si reproducere si se completeaza, in masura in care sunt aplicabile, cu orice alte conditii privind comercializarea Produselor si Serviciilor, asa cum pot fi acestea disponibile pe Site.

2. POLITICA DE VANZARE ONLINE

2.1. Prin utilizarea Site-ului si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord  cu  prevederile din „Termeni si conditii” si cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

2.2. Contractul este incheiat si intra in vigoare in momentul confirmarii de catre Vanzator, pe un suport durabil (inclusiv email), a acceptarii Comenzii transmise de Cumparator. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare iar acceptarea Comenzii se considera indeplinita cel mai tarziu odata cu livrarea, respectiv furnizarea Produsului sau Serviciului comandat de Cumparator.  

2.3. Produsele si Serviciile ce fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau Campanii de orice tip se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei Campanii sau promotii, care vor avea prioritate fata de termenii si conditiile generale.

2.4. Accesul pe Site in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui potential Cumparator care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la Vanzator unul sau mai multe Produse ori Servicii, cu respectarea prezentelor conditii si termeni. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza accesul unor Cumparatori la o parte sau la toate functiile magazinului on-line www.magazinelpreco.rocat si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi in cazul in care exista suspiciuni de frauda din partea Cumparatorului magazinului on-line sau daca acesta are un comportament care poate prejudicia interesele Vanzatorului.

2.5. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta pe caile puse la dispozitie prin site-ul www.magazinelpreco.ro sau mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

2.6. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

2.7. Toate tarifele aferente Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

2.8. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

2.9. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, Cumparatorul intelegand si acceptand faptul ca Produsul achizitionat, desi substantial consistent cu informatiile folosite pentru descrierea sa pe Site, poate diferi de acestea (fara insa a ii fi afectate elementele esentiale sau Specificatiile avute in vedere la lansarea Comenzii).

3. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar un alt acord al acestuia decat cel exprimat prin acceptarea prezentelor conditii si termeni. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile decurgand din Contractul incheiat cu Cumparatorul.

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Proprietatea intelectuala asupra denumirilor comerciale, marcilor inregistrate, marcilor servicii, drepturilor de autor si altor drepturi de proprietate aferente Produselor si Serviciilor si care sunt proprietatea Vanzatorului sau ale licentiatorilor Vanzatorului vor ramane proprietatea exclusiva a Vanzatorului sau a licentiatorilor acestuia iar Cumparatorul nu va avea nicio pretentie la acestea pe durata prezentului Contract sau ulterior.

5. COMANDA

5.1. Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea de Produse dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile de plata puse la dispozitie de Vanzator. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului/Serviciului in beneficiul Cumparatorului.

5.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii; prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil Vanzatorului, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului. Finalizarea Comenzii este reprezentata de activarea de catre Cumparator a butonului (sau a unei functii similare) care este etichetat de o maniera lizibila cu mentiunea „Trimite comanda” sau „Comanda ce implica o obligatie de plata" sau cu o formulare neambigua similara. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul intelege si accepta ca acest fapt implica obligatia de a plati Vanzatorului o suma de bani ca urmare a manifestarii intentiei sale neechivoce de achizitie a Produselor si Serviciilor.

5.3. Cumparatorul se poate oricand retrage din Contract in acord cu prevederile legale in vigoare si cu prevederile prezentului document, inclusiv dupa plasarea unei Comenzi ce nu a fost confirmata de Vanzator.

5.4. Vanzatorul poate sa nu accepte Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

a) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a Tranzactiei in cazul platii online;
b) neefectuarea Tranzactiei in cazul platii cu ordin de plata prin banca;
b) invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Elpreco, in cazul platii online;
c) datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

5.5. In cazul in care un Produs si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului si/sau Serviciului in situatia in care acesta a efectuat plata, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Cumparatorul a fost informat asupra acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

5.6. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa efectueze validarea Comenzilor inainte de acceptarea (onorarea) lor prin contactarea telefonica sau prin email a Cumparatorului, Cumparatorul acceptand si permitand o astfel de posibilitate.

6. PUBLICITATE

6.1. In momentul in care Cumparatorul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newsletter.

6.2. Newsletterele Vanzatorului pot fi transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Vanzator, Cumparatorul intelegand si acceptand o astfel de posibilitate, precum si faptul ca tertii anterior mentionati vor putea lua la cunostinta informatiile necesare pentru transmiterea comunicarilor.

6.3. Dezabonarea de la newsletter se poate face prin linkul pus la dispozitie la finalul oricarui newsletter primit. Renuntarea la primirea de Newsletter nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document “Termeni si conditii” .

7. FACTURARE – PLATA

7.1. Preturile Produselor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.magazinelpreco.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

7.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Produse si/sau Servicii vandute prin intermediul Site-ului, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului, sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

7.4. Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

7.5 Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

7.6 Datele cardului de plata ale Cumparatorului nu vor fi accesibile Vanzatorului si nici nu vor fi stocate de catre de Vanzator sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a platii aferente Comenzii sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor in cauza.

8.  LIVRAREA PRODUSELOR

8.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele catre o destinatie (adresa) aleasa de Cumparator, sau, dupa caz, la alegerea Cumparatorului, sa puna la dispozitie Produsele comandate in vederea preluarii lor de catre Cumparator (sau un imputernicit al acestuia) in locatiile Vanzatorului, respectiv: (i) Municipiul Craiova, Calea Severinului nr. 44, Judetul Dolj, si (ii) Orasul Titu, str. Garii nr. 101, judetul Dambovita, intre orele 08-15, zilnic de luni pina vineri.

8.2. Cu exceptia cazului in care Vanzatorul si Cumparatorul au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Vanzatorul livreaza Produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre Cumparator, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea Contractului.

8.3. In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele si Serviciile in momentul predarii acestora de catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza, Cumparatorului sau unui reprezentant desemnat de Cumparator, sau de la momentul in care Cumparatorul, personal sau prin reprezentant, ridica Produsele de la locatiile Vanzatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea/punerea la dispozitie a documentelor insotitoare.

8.4. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei. Ca regula, Produsele si Serviciile aferente unei Comenzi vor fi livrate, toate, la o singura adresa, exceptand cazul in care Vanzatorul isi da acordul pentru livrarea Produselor si Serviciilor la mai multe adrese.

9. DECLARATIA DE PERFORMANTA

9.1. Toate Produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. 

9.2. Declaratia de performanta a produselor achizitonate este disponibila in site-ul Vanzatorului www.elpreco.ro  sectiunea “Declaratii”, de unde Cumparatorul, introducand data livrarii si selectand produsul comandat, o poate edita/descarca/salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate doreste.

10. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata odata cu livrarea Produselor, dar in nici un caz nu mai devreme de efectuarea platii din partea Cumparatorului (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe Bonul de transport ce insoteste factura de livrare,  in cazul livrarilor efectuate cu mijloace de transport inchiriate de Vanzator).

11. RASPUNDERE

11.1.Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

11.2.Prin crearea si utilizarea Contului, Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura maxima permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau. Inregistrarea prin cont si parola implica alegerea de catre Cumparator a unor cuvinte ce nu trebuie sa creeze confuzii si care trebuie sa se inscrie in limitele legii si bunelor moravuri.

11.3.Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

11.4.Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

11.5.Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Vanzator, acestia fiind opozabili Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea casutei corespunzatore din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati in modalitatile agreate declarate in site.

12. POLITICA DE SECURITATE A SITE-ULUI WEB

ELPRECO S.A., este o companie a Grupului CRH, cu sediul social in Municipiul Craiova, Calea Severinului nr. 44, Judetul Dolj, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J 16/103/1991, Cod Unic de Inregistrare 2321625, denumita pe parcursul acestei politici de securitate a site-ului web "ELPRECO"!

ELPRECO respecta viata dumneavoastra privata si datele cu caracter personal, tratand cu seriozitate securitatea datelor personale si, in acest sens, am redactat prezenta politica privind securitatea site-ului nostru care are rolul de a va informa cu privire la ce tip de informatie identificabila personal colectam despre dumneavoastra, la modul de utilizare a acestor informatii, cum intelegem sa protejam informatiile colectate, cine are acces la informatiile colectate si cum pot fi corectate in timp inadvertentele din informatiile preluate. ELPRECO isi rezerva dreptul de a schimba prezenta politica prin modificarea versiunii si a datei, astfel incat va rugam sa efectuati verificari periodice pentru posibilele actualizari. Accesarea site-ul nostru indica faptul ca acceptati conditiile stabilite prin prezenta politica privind securitatea site-ului si acceptati ca noi sa utilizam cookie-uri astfel cum sunt descrise mai jos. In cazul in care nu acceptati conditiile stabilite prin prezenta politica, va rugam sa nu utilizati site-ul!

Colectarea informatiilor
In functie de modalitatea in care este utilizat site-ul nostru, mentionam ca este posibil sa colectam si sa stocam diverse tipuri de date cu caracter personal legate de dumneavoastra, precum numele si adresa dumneavoastra de e-mail, in momentul in care accesati site-ul in vederea contractarii anumitor produse si servicii oferite de catre noi.

De asemenea, va informam ca atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dumneavoastra precum adresa dumneavoastra IP, ora vizitei dumneavoastra, locul de unde ati intrat pe site-ul nostru, tipul de browser, sistemul de operare, iar paginile web pe care le accesati inregistreaza sau este posibil sa inregistreze aceste informatii. In cazul in care accesati site-ul nostru web de pe un dispozitiv mobil sau de pe un dispozitiv silimar, este posibil sa colectam numarul de identificare unic al dispozitivului care se afla pe acesta. Aceste informatii ne permit sa afisam sau sa formatam continutul si serviciile relevante pentru dispozitivul respectiv.

Prin citirea si acordul exprimat in Site asupra "Termenilor si conditiilor" ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul la rectificare, dreptul de a fi uitat, dreptul la restrictionarea datelor, dreptul de a obiecta, dreptul la portabilitatea datelor.

Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea Produselor si Serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a Produselor si Serviciilor, de publicitate, administrative, de cercetare de piata, de statistica, de monitorizare a vanzarilor.

Societatea stocheaza datele cu caracter personal numai atat timp cat pastrarea acestora este considerata necesara pentru scopurile in care sunt prelucrate datele cu caracter personal.

Vizitatorii site-ului
In cazul in care navigati pe site-ul nostru, va informam ca este posibil sa colectam informatii anonime despre locatiile accesate si modul in care navigati si utilizati site-ul nostru. Aceste informatii vor fi utilizate pentru a imbunatati modul de functionare si usurinta de utilizare a site-ului, precum si pentru a putea monitoriza traficul de pe acesta.

"Contactati-ne !"
In cazul in care accesati sectiunea "Contactati-ne!", a site-ului si completati informatiile solicitate din sectiunea "Cum va putem ajuta", vom utiliza informatiile dumneavoastra pentru a gestiona interogarile dumneavoastra si pentru a va raspunde. Va informam ca exista posibilitatea de a stoca informatiile furnizate de catre dumneavoastra in vederea consultarii ulterioare si pentru a evalua in permanenta cat de bine va oferim acest serviciu atat dumneavoastra, cat si altor persoane. Daca ne scrieti, ne apelati sau ne trimiteti e-mailuri, vom utiliza detaliile dumneavoastra pentru a va raspunde, urmand sa tinem evidenta corespondentei dumneavoastra cu noi.

Partajarea informatiilor
Exista posibilitatea de a transmite informatiile dumneavoastra catre alte entitati ale Grupului CRH, din care face parte si ELPRECO, pentru a va oferi informatiile si serviciile pe care ni le solicitati si pentru a ne imbunatati serviciile. Nu vom transmite informatiile dumneavoastra catre terti fara a avea consimtamantul dumneavoastra, in afara cazului in care sunt cerute de lege sau de o autoritate publica.

Securitate
Ne angajam sa mentinem siguranta si securitatea informatiilor dumneavoastra si vom folosi masuri de securitate tehnice si organizatorice corespunzatoare pentru a preveni pierderea sau accesarea neautorizata a acestora.

Solicitari legate de datele cu caracter personal
Ne puteti contacta oricand pentru a afla ce informatii referitoare la dumneavoastra stocam sau pentru a solicita o copie a acestora. Daca solicitati stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, va fi necesar sa ne transmiteti o notificare. In cazul in care credeti ca informatiile obtinute despre dumneavoastra sunt inexacte sau incorecte, vom fi bucurosi sa le corectam.

Daca aveti orice intrebari sau nelamuriri privind modul in care utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal, nu ezitati sa ne contactati la adresa Info.dp@elpreco.ro.

De asemenea, va informam ca aveti dreptul de a inainta o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor din Romania, in cazul in care considerati ca prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal incalca legile aplicabile.

Declaratia privind modulele cookie
Acest site foloseste module cookie. Un modul cookie este un fisier mic de date generat de un site web si salvat de catre browserul dumneavoastra web, care colecteaza informatii cu privire la comportamentul dumneavoastra on-line. Scopul acestuia este de a retine informatii referitoare la dumneavoastra, in mod similar cu un fisier de preferinte creat de o aplicatie software. Modulele cookie executa diferite functii. Unele module cookie sunt esentiale pentru furnizarea site-ului si serviciilor noastre catre dumneavoastra. Modulele cookie pot fi "permanente", ramanand stocate pe dispozitivul dumneavoastra dupa ce ati parasit site-ul sau pot fi "de sesiune", module cookie care sunt sterse dupa inchiderea browserului de internet. Puteti utiliza setarile browserului pentru a gestiona preferintele privind modulele cookie dar ,in acest mod, este posibil ca unele functionalitati ale site-ului sa nu fie disponibile sau sa nu functioneze la intreaga capacitate.

ELPRECO nu va identifica personal vizitatorii si nu va utiliza modulele cookie pentru a va contacta. ELPRECO se angajeaza sa va respecte tot timpul confidentialitatea.

13. RETRAGEREA DIN CONTRACT SI RETURNAREA PRODUSELOR

13.1 Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral Contractul in termen de 14 zile, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele stabilite de lege. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la:

 

13.2. Pentru exercitarea dreptului de retragere, Cumparatorul informeaza Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din Contract. In acest scop, Cumparatorul poate alege una dintre urmatoarele variante:

Catre:               ELPRECO S.A.,
                        Municipiul Craiova, Calea Severinului nr. 44, Judetul Dolj

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: (se vor enumera Produsele aferente unei Comezi), comandate la data /primite la data de (se va introduce data Comenzii si, daca este cazul, data primirii Produselor).

Numele consumatorului: [se va introduce numele sau denumirea Cumparatorului]

Adresa consumatorului: [se va introduce adresa sau domiciliul ori resedinta Cumparatorului]

Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie):

Data: [se va introduce data completarii declaratiei de retragere]

13.3. Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale.

13.4. Cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele, Cumparatorul returneaza Produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de aceasta sa receptioneze Produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din Contract. Termenul este respectat daca Produsele sunt trimise inapoi de Client inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

13.5. Cumparatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea Produselor, cu exceptia cazului in care Vanzatorul accepta sa suporte acele costuri.

13.6. Cumparatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii Produselor rezultata din manipularea necorespunzatoare a acestora, care poate conduce la deteriorarea aspectului estetic si a caracteristicilor principale ale produselor.

13.7. Vanzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului.

13.8 Rambursarea sumelor se efectueaza folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru Tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul este de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

13.9. Vanzatorul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Cumparatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

13.10. Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii.

14. FORTA MAJORA

14.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Elpreco si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

x
Accesand acest site sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor pe care le foloseste. Aflati mai multe aici. Sunt de acord!